Vinoteka u Baretku
© Robko 2020
Trnavská medovina
V Trnavskej medovine sú ukryté dary slnka, rozmanitosť a nekonečná pestrosť rozkvitnutých lúk. Vyrába sa z
najlepších druhov kvetového medu tak, aby vynikla jej čistá medová chuť a vôňa jemne doladená prírodným
extraktom z bylín a korenín. Pri každom dúšku pocítite návrat k starým hodnotám a tradíciám, zmocnia sa vás
slastné spomienky na časy minulé. Pokojne naskočte na retro bicykel a s nostalgiou v srdci sa prevezte obľúbenými
uličkami a tajnými zákutiami.
Jedinečnosť chuti Trnavskej medoviny podčiarkuje fakt, že ako historicky prvá medovina na svete získala zlatú
medailu z oboch najväčších svetových súťaží Apimondia a Mazer Cup.
Originál slovenská medovina
Jedinečné dielo dokonalej harmónie prírody a vybraných druhov medu je ukryté v každom dúšku Original Slovenskej
medoviny. Čistý medový buket, dotyk lipy na pozadí a nezameniteľná chuť ulahodia všetkým, ktorý v medovine
hľadajú viac ako len pôžitok. Jantárovozlatá farba nápoja je odrazom tradícií, skúseností a hodnôt v živote.
Barrique medovina
V barikových sudoch sa po dobu jedného roka elegantne a s noblesou rozvíja lahodná chuť a jemný buket agátového
medu s vanilkovo - čokoládovými tónmi dubového dreva.
Zlatistá farba s jemnou arómou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky sú hlavnými lákadlami
Barrique medoviny.
Vyberte si pre seba a svojich blízkych to najlepšie a vychutnajte nápoj, ktorý ocenia aj nároční gurmáni s
vycibreným vkusom.
Je nám cťou, že Barrique medovina z Dolnej Krupej sa ako jediná spomedzi tisícov druhov medovín môže najbližšie
2 roky pýšiť titulom "Best Mead in the World" (Najlepšia medovina sveta), ktorý jej bol udelený na prestížnom
včelárskom kongrese Apimondia v Južnej Kórei.
Staroslovanská medovina svetlá
Agátové háje južného Slovenska odkrývajú prerod kvetu do priezračného medu. Staroslovanská medovina svetlá má
vďaka nemu typickú medovú chuť a vôňu s nádychom čerstvo rozkvitnutého agátu. Nezameniteľná je i svetložltá
farba medoviny, odrážajúca teplé lúče slnka a čerstvo pokosené polia. Stačí len malý pohárik k tomu, aby aj všedný
deň premenila na slávnostnú chvíľu.
Staroslovanská medovina tmavá
V hustých lesoch cítiť omamnú vôňu ihličia. Bzukot včiel dáva na známosť, že šikovnosť a zručnosť medovinárov
pretvorí horský medovicový med na Staroslovanskú medovinu tmavú. Originálna receptúra a láska k prírode sú
dôvodom, prečo každý labužník ocení výnimočnosť a znamenitú chuť tohto nápoja.
Ochutená medovina
Sladký a opojný pôžitok vyrobený z kvetového včelieho medu vyčarí úsmev na tvári nejednej štýlovej dámy, či
šikovnej gazdinky v kuchyni. Čistá medová chuť a vôňa je podľa druhu jemne dochutená prírodnou esenciou
cherry, mandle a orecha.
Nemala by chýbať na žiadnej bláznivej párty, či „babskej jazde“.
Osvedčila sa ako príjemný spoločník, ktorý sa vám nikdy nezunuje a vždy pripraví dobrú zábavu.
Hor sa oslavovať a užívať si.
Medovina
Medovina je vykvasený alkoholický nápoj z medu teda víno z medu. Je to prírodný nápoj sladkej opojnej chuti a jemného medového
buketu. Vzniká kvasením medového roztoku za pomoci ušľachtilej kultúry vínnych kvasiniek. Medovina vyrobená tradičnou
technológiou obsahuje zväčša 12 – 14 % alkoholu.
MEDOVINA JE ODPRADÁVNA POVAŽOVANÁ ZA ZDROJ ŽIVOTA, MÚDROSTI, ODVAHY A SILY.
Rodinné medovinárstvo Včelárstvo bolo spočiatku len záľubou, láskou k prírode a tradíciám. Stalo sa však
vášňou, ktorá začala plniť naše sny v okamihu, keď sa premenila na každodennú usilovnú prácu. Ako rodinné
medovinárstvo sme sa vydali na cestu znovuobjavenia medoviny so snahou nadviazať na hodnoty našich predkov.
Základná filozofia medovinárstva Apimed spočíva vo výrobe odrodových medovín odlíšených druhom medu, z
ktorého sú vyrobené tak, ako vinári ponúkajú víno podľa odrody hrozna. Využívame pritom druhovú pestrosť a
rozmanitosť slovenského medu – kvetový, agátový, lesný či lipový med. V každej kvapke tohto lahodného nápoja
nájdete to najlepšie z použitého medu, bylín a korenín. K samotnej výrobe pristupujeme s veľkým rešpektom a
zanietením.
Medovinárstvo Apimed popri produkcii z vlastnej včelnice nakupuje široký sortiment druhových medov aj od
rokmi overených včelárov z celého Slovenska. Včelí med ponúkame v 3 základných druhoch: kvetový, agátový a
lesný.
Už dávno bolo známe, že v spojení človeka s prírodou pramení sila, zdravie, múdrosť. A práve tieto hodnoty sú
ukrývajú pod logom Apimed.
Ocenenie
Zlatá medaila - Král medoviny 2010, Modrá, ČR
Chladená medovina
Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte
zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru.
Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa
nádherne rozvinie vôňa medoviny.
Zážitok pre všetky zmysly je zaručený.
Ocenenia
Zlatá Salima 2016 - Medzinárodná potravinárska výstava v Brne
Bronzová medaila - MAZER CUP 2014, BOULDER, USA
Cena DANUBIUS GASTRO 2013 – Bratislava
Zlatá medaila - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Zlatá medaila - MAZER CUP 2012, BOULDER, USA
Bronzová medaila - APIMONDIA 2011 Buenos Aires, Argentína
Strieborná medaila - APIMEDICA 2010, LJUBLJANA, Slovinsko
Strieborná medaila - APISLAVIA 2010, VARNA, Bulharsko
Zlatý klas - Medz.výstava ZEMĚ ŽIVITELKA 2010, Č. Budějovice
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Korma
2 diely Staroslovanská medovina tmavá
3 diely svetlé pivo
Ocenenia
Strieborná medaila - MAZER CUP 2016, BOULDER, USA
Finalista SIAL Innovation Award 2015 – Čína
Zlatá medaila – MAZER CUP 2014, BOULDER, USA
Strieborná medaila – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Strieborná medaila - MAZER CUP 2012, BOULDER, USA
Cena DANUBIUS GASTRO 2012 – Bratislava
Bronzová medaila – Král medoviny 2011, Modrá, ČR
Strieborná medaila - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Strieborná medaila - APIMEDICA 2010, LJUBLJANA, Slovinsko
Zlatá medaila - APISLAVIA 2010, VARNA, Bulharsko
Zlatá medaila - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Zlatá Salima 2010 - Medzinárodná potravinárska výstava v Brne
Strieborná medaila - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Medovinové mochito
1 diel Staroslovanská medovina svetlá
1 diel sóda
Agátový med Apimed
Šťava z limetky
Plátky limetky
Mäta
Ľad
Ocenenia
Zlatá Salima 2014 - Medzinárodná potravinárska výstava v Brne
Cena DANUBIUS GASTRO 2014 – Bratislava
Strieborná medaila 2013 – WINE COMPETETION – San Francisco
Zlatá medaila – APIMONDIA 2015, Južná Kórea
Best mead in the World „Najlepšia medovina na svete“ 2015 -2017 (putovný pohár)
Chladená medovina
Medovinu vychlaďte na 12 – 16°C a pomaly vychutnávajte
zo skleného pohára na stopke tulipánového tvaru.
Zhlboka sa nadýchnite, v zúženom ústí pohára sa
nádherne rozvinie vôňa medoviny.
Zážitok pre všetky zmysly je zaručený.
Ocenenia
Bronzová medaila - MAZER CUP 2016, BOULDER, USA
Strieborná medaila - APIMONDIA 2015, Južná Kórea
Zlatá medaila - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Bronzová medaila - MAZER CUP 2014, BOULDER, USA
Bronzová medaila - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Bronzová medaila - MAZER CUP 2012, BOULDER, USA
Král medoviny 2011 - 1. miesto Den medu a medoviny,
Archeoskanzen, Modrá, ČR
Cena DANUBIUS GASTRO 2011 - Bratislava
Zlatá medaila - APIMEDICA 2010, LJUBLJANA, Slovinsko
Zlatá medaila - APISLAVIA 2010, VARNA, Bulharsko
Strieborná medaila - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Ľadová medovina
1 diel Originál Slovenská medovina
1 diel Vinea
sóda
citrónová šťava
limetka
hrozno
ľad
Ocenenia
Strieborná medaila – NYIWC 2015, NEW YORK, USA
Strieborná medaila - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Zlatá medaila – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Zlatá medaila - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Zlatá medaila - APIMONDIA 2011 Buenos Aires, Argentína
Strieborná medaila - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Strieborná medaila - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Strieborná medaila - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
Cena Danubius Gastro 2009 – BRATISLAVA
Bronzová medaila - APIMONDIA 2007 MELBOURNE
Zlatá medaila - APIMONDIA 2005 DUBLIN
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Sangria s medovinou
1 diel Trnavská medovina
1 diel sóda
Kvetový med Apimed
Ovocie (čučoriedky, maliny, jahody,
broskyne...)
Ľad
SUDOVÉ
FĽAŠKOVÉ
SEKT
TOKAJ
MEDOVINA
OVOCNÉ
ARCHÍVNE
ĽADOVÉ
PRÍVLASKOVÉ